Ahogy arról korábban már beszámoltunk, a mától élesedő EVE Online: Ascension új életet lehel a megjelenése óta amúgy is töretlen sikernek örvendő, kihívásokkal teli MMO-ba. A legfontosabb újítás a két „Clone State” bevezetése, ami leegyszerűsítve a fizetős és a szabadúszó játékosok csoportjait választja külön. Az Omega klón besorolást a jelenleg is aktív játékosok kapják meg automatikusan, számukra ez változást nem hoz, csupán megkülönbözteti őket az előfizetéssel nem rendelkező Alfa klónoktól. Utóbbiak egy meghatározott képességfáról válogathatnak, a számukra elérhető hajók a legnépszerűbb Tier 1 fregattokra, rombolókra és cirkálókra korlátozódnak, ez persze nem jelenti azt, hogy bármi akadályozná őket a hatalmas galaxis felfedezésében, sőt! Az újonnan érkezőket felújított, áttekinthetőbb felhasználói felület, átdolgozott karakterlap, és az eligazodásban segítő hanggal ellátott mentor (ha úgy tetszik tutorial) várja, egy lassan kibontakozó kampánnyal, melynek végén egy grandiózus csatára is sor kerül.

Abban az esetben ha nem újítanánk meg előfizetésünket, akkor az omega klón „állapotot vált” de nem kell megijedni, felszereléseit nem veszti el, de az Alfa klónok által nem használható hajókkal és képességekkel nem élhet. Ez a korlátozás természetesen csak addig él, míg meg nem újítjuk tagságunkat, minden ott fog várni ránk érintetlenül.

Az Ascension a klón-állapotok bevezetésén túl is számos változtatást eszközöl, a játékosok által felhúzható Engineering Complex képében egy újabb sandbox-elemmel is bővíti a játékot. Ezek a komplexumok a kutatás-fejlesztésben, illetve a gyártásban támogatják az áprilisban bemutatkozott Citadel épületeket. Ezen felül NPC bányászflottákra is vadászhatunk; két újabb hajóval bővül a játék; a Rorqual ipari zászlóshajó teljesen átalakul; a taktikai rombolók is finomhangoláson estek át; és csecse új robbanás-effektekkel kápráztatnak el bennünket.

És ezzel természetesen nincs vége, a jövőben is számos újítással és bővítménnyel készülnek a CCP Games munkatársai, hogy az EVE Online játékosai el legyenek látva szórakozással. Beszálltok ti is?