A Witcher sorozatot jegyző CD Projekt a Good Old Games nevezetű játékforgalmazó platformjuk egy új funkcióját jelentette be ma, amelynek köszönhetően a Steamen vásárolt játékaink egy részét most már a Steames profilunkból, a GOG profilunkba is importálhatjuk. Az új funkció a GOG Connect névre hallgat és újításuk irányelvét azzal a kérdéssel fogalmazta meg CD Projekt, hogy „miért vásárolnánk meg egy játékot többször?”

Persze, ahogy előbb is említettem sajnos nem minden Steam játékunkat kapcsolhatjuk azonnal a GOG felhasználófiókunkhoz, hanem jelenleg ez a lehetőség csak egy 22 programból álló listára terjed ki. Olyan címeket találunk ezen a 22-es listán, mint a The Witness, a The Incredible Adventures of Van Helsing: Final Cut, a Saints Row 2, vagy a The Witcher: Enhanced Edition.

A CD Projekt hozzátette, hogy a játékimportálási funkció innentől kezdve mindig elérhető lesz, azonban a listán szereplőjátékok változni fognak, és bővülni fog a kínálat. A cserélődés oka pedig az, hogy a velük dolgozó játékfejlesztők és kiadók egyelőre csak meghatározott idejű ajánlatok keretében tették lehetővé ennek a funkciónak a megvalósítását.

gog-connect.jpg

Ahhoz, hogy összekapcsoljátok a Steam profilotokon levő játékokat a GOG fiókotokkal, nem kell mást tennetek, mint a GOG Connect oldalán bejelentkeztek a Steam felhasználótokkal, és már kezdhetitek is a játékok importálását. Ezenfelül nagyon fontos megjegyezni, hogy egy GOG fiókhoz, csak egyetlen Steam profilt kapcsolhattok hozzá, ami végleges lesz.