• Mozgolódik a Call of Cthulhu
  • Megnyitott az új weboldal
  • A játék fejlesztőt cserélt
  • A Frogwares helyett a Cyanide dolgozik a programon

Friss: Korán mondtam, hogy nincsenek részletek, a Cyanide Studio és a Focus Home Interactive ugyanis most friss információkkal állt elő. A Call of Cthulhu a Chaosium-féle asztali, papíron, ceruzával játszott RPG adaptációja lesz PC-re és konzolokra. Megjelenés: 2017-ben.

A feladatunk egy ünnepelt művész halálának kinyomozása és rejtélyes családjának titkainak felfedése, miközben Cthulhu készül arra, hogy felkeljen szunnyadásából. A nyomozás és a szerepjátékos elemek mellett egy nagy adag pszichológiai horrort és némi lopakodást is kapunk. Íme, az első játékképek -- a Call of Cthulhu az Unreal Engine 4-et használja.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Eredetileg írtuk: Két évvel ezelőtt hallottunk arról, hogy a Focus Home Interactive gondozásában illetve a Frogwares fejlesztésében egy újabb Call of Cthulhu játék készül, ám akkor és később sem tudtunk meg részleteket, a projekt ugyanis teljesen eltűnt. Egyedül az alábbi képek emlékeztettek arra, hogy valaha volt ilyen program készülőben.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Most azonban megtört a csend, és újra életjelet adott magáról a Call of Cthulhu. Sajnos most sem árasztott el minket az információcunami, hiszen csak a hivatalos oldal bukkant fel, az egyetlen újdonság pedig az, hogy mégsem a Frogwares dolgozik a játékon, hanem a Cyanide.

A Cyanide neve ismerős lehet mindenkinek, aki gyakran vesz a Focus Home Interactive által kiadott játékokat, a partneri kapcsolat ugyanis hosszú évekre visszanyúlik, többek között a Pro Cycling sorozat, a Blood Bowl első és második része és a Styx is így jelent meg. Azonban nem ez az érdekes, hanem az, hogy a fű alatt távozott a Frogwares, ami talán kapcsolatban lehet azzal, hogy a legújabb Sherlock Holmes játékot már a Bigben Interactive adja ki. Lehetséges volna tehát az, hogy a Frogwares és a Focus Home Interactive megorrolt egymásra, és ezért előbbit kidobták vagy önszántából hagyta ott a Lovecraft adaptációt?

Bárhogy is volt, a Call of Cthulhu úgy látszik, megint sínen van, és a 2005-ös Call of Cthulhu: Dark Corners of the Earth után egy újabb programot kapunk a Cthulhu-mítosz alapján, és noha a cselekményről még semmit sem tudunk, talán annyit már most kizárhatunk, hogy a névadó novellát szóról szóra követni fogja.