• Az új Nvidia driver is hibás
  • Kerülendő a 364.51 számú driver
  • Majdnem egy hete jelent meg a program, azóta sincs javítás
  • Az előző driver is problémás volt

A múlt héten számoltunk be arról, hogy az Nvidia egy olyan meghajtót adott ki, ami sok játékosnál problémákat okozott. Többen is összeomlásról és kékhalálról számoltak be, miközben a probléma pontos forrása nem volt világos, sem a felhasználók, és látszólag a gyártó előtt sem.

Az Nvidia persze viszonylag gyorsan eltávolította a rakoncátlan 364.47 számú meghajtót, de erre most itt a 364.51, az elvileg javított változat, de ez is hasonló gondokat okoz. Redditen nem egy user panaszkodott arra, hogy a driver pont olyan rossz, mint az elődje, de a hivatalos fórumon is találkozhatunk olyanokkal, akik pórul jártak. A tünetek azonosak, kékhalál és rendszerfagyás, a helyzetet pedig súlyosbítja, hogy a szóban forgó illesztőprogram már hat napja megjelent, javítás pedig azóta sincs…

Ahogy a múlt héten, úgy most is az a legjobb megoldás, hogy várunk a drivertelepítéssel, de ha már felraktuk, és észleltük a hibákat, akkor az operációs rendszer Safe mode-ban történő elindításával távolítsuk egy grafikuskártya meghajtóját, és telepítsünk egy régebbi, de stabilan működő verziót. Esetünkben ez a 362.00, ami még március elsején jelen meg.

nvidia-logo-alt.jpg