• A Sony megpróbálta lefoglalni magának a Let's Play
  • Az amerikai szabadalmi hivatal azt mondta: ácsi
  • Az ok: túlságosan könnyen összekeverhető a Let'z Play of America nevével
  • A Sonynak június 29-ig van lehetősége fellebbezni, ha nem teszik, a határozat végleges

Csak tölts el öt percet a YouTube-on és garantálom neked, hogy ilyen vagy olyan úton, de belefutsz egy Let's Play videóval, vagyis egy hosszabb, olykor több részre bontott, narrációval is ellátott végigjátszással/betekintéssel -- mi is csinálunk ilyet, nézd meg a csatornánkat.

A Let's Play rövid idő alatt az egyik legnépszerűbb videóforma lett a YouTube-on, ami nem csak szórakoztatásra jó, hanem arra is, hogy élesben lássunk egy-egy játékot, mielőtt még megvennénk -- na, erre a megnevezésre akart lecsapni a Sony.

A SONY DECEMBERBEN IGYEKEZETT LEFOGLALNI, SAJÁT MAGÁNAK KISAJÁTÍTANI A LET'S PLAY ELNEVEZÉST.

Pontosabban a Sony Computer Entertainment of America nyújtotta be a kérelmet, ám az nem derült ki, hogy pontosan milyen céljuk volt ezzel, és jó eséllyel már nem is fog, a szabadalmi hivatal ugyanis megfúrta a tervet. Az indok: a Let's Play túlságosan könnyen összekeverhető a Let'z Play of America 2013 óta tartott szabadalmával. A Let'z Play of America offline és online gamer események szervezője.

A határozat még nem végleges, a Sonynak június 29-ig van módja fellebbezést beadni, így addig nem lélegezhetünk fel. A cég egyébként most sem kommentálta, hogy mit akar kezdeni a Let's Play névvel, ami egyelőre, és remélhetőleg a jövőben is, közkincs.

Mi biztonságban vagyunk, mert az Ezzel játszunk nevet használjuk.