Az Ouyát egyre több negatív kritika éri. Először az újságíróknak és Kickstarter-támogatóknak küldött ki félkész modelleket a konzol mögött álló cég, majd a márciusi megjelenésből szép lassan június lett. És most újabb késéssel kell számolni, mert az egyszer már átszabott kontrollert ismét meg kellett babrálni a mérnököknek.

Az azonos nevű vállalat vezérigazgatója, Julie Uhrman a Joystiq-kal osztotta meg, hogy a gép nem lesz kapható június 4-től, az új dátum mostantúl június 25., amit remélhetőleg nem tolnak még tovább. Julie elmondása szerint az Ouyát eddig kipróbálók "elképesztően erőteljes reakciókkal" viseltettek a masina iránt, amit ő pozitívan értékelt, de valójában nem lehetett ennyire kellemes az összkép, ha a sok, vakon bizakodó rajongó nyomására módosítani kellett az üzleti terveken. Kiderült továbbá, hogy a kontroller gombjai hajlamosak voltak beragadni, és az analóg karok sem működtek rendesen. Julie szerint ezeket a problémákat már megoldották, egyszerűen nagyobb lyukakat vájtak a műanyag felületen, hogy legyen mozgástere a gomboknak.

Ouya

Az Ouya tehát jön, még ha megkésve, akkor is. Ti tervezitek a független hardvergyártás zászlajaként lobogtatott apróság beszerzését?

Ouya -- Megjelenés: 2013. június 25.