• Február 19-én jelenik meg a Five Nights at Freddy's World a Steamen
  • Ezt kicsivel később követik a mobilos változatok
  • Five Nights at Freddy's teszt

Scott Cawthon idült munkamániás, annyi szent. A kiváló fejlesztő 2013 augusztusában indította útjára a Five Nights at Freddy's című point-and-click horrorkalandot, amihez az azóta eltelt időben összesen négy epizódot készített, a pizzázóban elszabaduló gyilkos robotállatok utolsó felvonása tavaly júliusban jelent meg. Ráadásul nem is akármilyen minőségben gyártja a programokat Cawthon, amihez elég annyit elárulni, hogy Hollywood már le is csapott a széria megfilmesítési jogaira.

No de Cawthon így sem ül a babérjain, és már hónapokkal ezelőtt bejelentette, hogy a gyilkos bábúk történetét kedves RPG formájában gondolja tovább, ez lenne a Five Nights at Freddy's World. A fejlesztőhöz képest szokatlanul nagy volt a csend azóta a projekt körül, ám most megtörte a hírzárlatot a nem teljesen komplett szakember egy Steam-bejegyzéssel. Cawthon ebben elsőként elnézést kér, hogy nem jelentkezett friss információkkal az elmúlt időszakban, de a gépe, amin a Five Nights at Freddy's eddigi négy részét programozta és amin az új spinoff is készül, megadta magát, így időbe telik, amíg az új masinára telepíti a szükséges szoftvereket, és különben is éppen a kórházból ír, mert megszületett a kisfia… Ez ám az elhivatottság! Innen is sok boldogságot kívánunk a Cawthon-famíliának!

Persze ezek a „jelentéktelen” események nem akadályozzák meg Cawthont abban, hogy február 19-re elkészüljön a Five Nights at Freddy's World PC-s változatával, majd kicsit később Android és iOS rendszereket futtató mobilokra is megjelentesse azt. Bár a fejlesztő szerint Five Nights at Freddy's World egy kedves partijáték, melyben a sorozat jól ismert karaktereiből alakított csapattal keveredhetünk különböző kalandokba, azért az első trailerek alapján így is elég hátborzongatónak tűnik a darab.