• Április 19-én jelenik meg a Steamen Windows és OSX rendszerekre a The Banner Saga 2
  • A folytatás olcsóbb lesz, mint az előd, 20 eurót kell érte fizetni, az előrendelőknek további 10% kedvezmény jár
  • A PS4-es és Xbox One-os portokon még dolgozik a fejlesztőstúdió
  • The Banner Saga teszt

Legutóbb akkor hallottunk a The Banner Saga folytatása felől, mikor a fejlesztő Stoic csapata mindenféle magyarázat nélkül 2016-ra halasztotta az elvileg a tavalyi év végére kitűzött megjelenési időpontot. A viking fantáziavilágban játszódó, körökre osztott stratégiai programra azonban már nem kell sokat várnunk, ugyanis az április 19-én debütál a Steam kínálatában Windows-t és OSX-et futtató számítógépeken.

A Stoic további jó hírekkel is szolgált, hiszen az új fejezet olcsóbb lesz, mint elődje, 25 euró helyett mindössze 20-ért juthatunk majd hozzá, de még ebből az árból is spórolhatunk, mert az előrendelőket további 10% kedvezmény illeti meg.

A feljavított harc- és döntési rendszerrel, új karakterekkel és frakciókkal, valamint a Journey zeneszerzőjének, Austin Wintorynak az aláfestő dallamaival felvértezett második epizódból természetesen PS4-en és Xbox One konzolokon futó verziót is készít a Stoic, ám ezek pontos megjelenési dátumát még nem árulta el a stúdió.

A maréknyi emberrel bíró, korábbi BioWare alkalmazottakból verbuvált cég amúgy így is roppant elfoglalt, mert bár idén januárban elkészültek az első rész Xbox One-os és PS4-es átirataival, a beígért PS Vita verzió még mindig várat magára.