Rendkívül örömteli nap a mai, és nem csak azért, mert holnap végre itt a hétvége, hanem mert megjelent a világ egyik leghíresebb szerepjáték-sorozatának 6. része Androidra is. Persze jól tudjuk, hogy a Final Fantasy-sorozat közel 30 részt tud már maga mögött, a szóban forgó hatodik epizód pedig eredetileg 1994-ben, azaz pont 20 évvel ezelőtt látott először napvilágot, de most mégis olyan érzés fogott el minket, mint amikor először láttuk meg azt még a jó öreg Playstation masinánkon. 

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A 20 éves játék természetesen átesett egy alapos ráncfelvarráson is, ami a közeli képeken valószínűleg jól látszik. A project mögött dolgozó grafikus-tervező Kazuko Sibuja, aki már a kezdetek kezdete óta dolgozik a Final Fantasy játékokon. Ő felügyelte a felújítás minden mozzanatát, átültetve a pixeles, régimódi háttereket, amitől az egész elég érdekes képet fest most. Az irányítás persze érintőképernyőre lett optimalizálva, valamint egy segítségrendszert is beépítettek azok számára, akik elakadnának a történetben.

A dolognak csupán egyetlen szépséghibája van, az pedig az ár. A szoftver (most tessék megkapaszkodni) 3500 forintba kerül a store-ban, ami egy mobilos játékhoz képest rettenetesen sok. Nektek mi volt a legdrágább mobilos alkalmazásotok?