A Stellar Blade hivatalosan április 26-án jelenik meg, a PlayStation Store-ban viszont valami félrement, és elérhetővé vált a játék kipróbálható verziója, amit azóta le is szedtek. Több se kellett azonban a szemfüles rajongóknak, akik egyből letöltötték a játékot, és nemcsak elkezdték, hanem videóra is vették, méghozzá az első 40 percet. Talán mondanunk sem kell, de spoileres tartalom következik:

A Stellar Blade-ről egyébként 2019-ben hallhattunk először - akkor még Project Eve néven futott. 2020-ban és 2021-ben megcsodálhattuk egy-egy videón, aztán 2022-ben átkeresztelték a játékot. Eredetileg 2023-ban jelent volna meg, de aztán év végén bejelentették, hogy inkább 2024 lesz az a megjelenés. Azóta pedig kiderült, hogy kedvünkre öltöztethetjük majd a főhősnőt, hogy a fejlesztők különösen nagy figyelmet fordítottak a karakter fenekére, hogy a játék tömve lesz felnőtteknek szóló tartalommal, hogy meglepően kevés tárhely kell majd neki, és az sem titok többé, hogy Eve ruhatára a megjelenés után is bővülni fog.

A Stellar Blade tehát április 26-án érkezik PS5-re, és ha tippelnünk kéne, lesz belőle demo is. De ez csak egy megérzés.