Az Evolution Studios 1999-ben jött létre, és hamar ismertté vált a World Rally Championship és a MotorStorm sorozatokkal. Egészen 2007-ig függetlenek voltak, aztán hozzácsapódtak a Sony-hoz, és annak égisze alatt alkották meg eddig legnagyobb játékukat, a DriveClubot. A múlt hónapban azonban a Sony lehúzta a rolót, azzal az indokkal, hogy több idejük maradjon a többi európai fejlesztőcsapatra.

De mégsem veszett el minden, mert fehér lovon belovagolt a hős Codemasters, hogy az utolsó pillanatban megmentse az Evolutiont a feledéstől. Ezt az Evolution egyik embere, Paul Rustchynsky jelentette be Twitteren:

 

Rustchynsky azt is elárulta egy tweet keretében, hogy máris egy új versenyjátékon dolgoznak a Codemastersszel közösen, ami - ahogy az kiderült a Codemasters blogbejegyzéséből - nem csak PlayStationra, de más platformokra is kijön majd. Természetesen a Sony a DriveClub és a MotorStorm jogait nem engedte el velük, szóval ezek továbbvitele már nem az Evolutionon múlik.

Mindemellett Mick Hocking is otthagyta a Sony-t, akinek korábban pont az Evolution menedzselése volt a feladata az anyacég európai divíziójánál, és mit ad isten, a Codemastershez ment át, ahol termékfejlesztési alelnök lett. Szóval kijelenthető, hogy az Evolution Studios szőröstül-bőröstül átkerült a Dirt és a Grid sorozatokat jegyző stúdióhoz.