Már több mint négy éve hallhatjuk azt, hogy egy új Tomb Raider film van készülőben, most azonban történt egy előrelépés. A The Hollywood Reporter jóvoltából tudtuk meg, hogy a produkciónak immáron van egy rendezője, aki nem más, mint Roar Uthaug. Ha eddig még nem hallottál róla, az nem véletlen, a norvég rendező ugyanis a hazáján kívül még nem adott ki filmet, ez lesz az első hollywoodi alkotása -- eddig négy nagyfilmmel jelentkezett, amelyek rendre közepes értékeléseket kaptak.

A GK Films, a Warner Bros. és az MGM koprodukciója eddig csigalassúsággal halad: először 2011-ben tűnt fel, majd két évig vesztegelt, hogy aztán az MGM felkarolja, és még ugyanabban az évben csatlakozzon a Warner is. Azóta megy az alapozás, aminek során korábban felmerült Evan Daugherty mint író, de ahogy Marti Noxon, Mark Fergus és Hawk Ostby, ő sem szerződött le. A The Hollywood Reporter értesülései szerint Geneva Robertson-Dworettel (ő írja az ötödik Transformers filmet) tárgyalnak éppen.

Az új Tomb Raider egyébként egy reboot lesz, pontos címünk azonban még nincs, ahogy azt sem tudjuk, hogy ki lesz a főszereplő, azt pedig pláne nem, hogy mikor kerül a mozikba. Nem kizárt, hogy még éveket kell várni.