• Új térképekkel és Survival játékmóddal felvértezett DLC-n dolgozik a Konami
  • Még nem tudni mikor és milyen formában érkezik a kiegészítő
  • Megjelent az 1.02-es patch, ami számos változást hoz az MGO-ba 

Október 6-án rajtoltak el a Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain multiplayer küzdelmei régi és jelenlegi generációs konzolokon a Metal Gear Online megjelenésével, ám a Konami nem hagyja, hogy beleunjanak a játékosok a programba, éppen ezért nekilátott egy tartalmasnak ígérkező kiegészítő elkészítésének. A japán cég az MGO Twitter-csatornáján jelentette be az örömteli hírt, néhány apó részlet kíséretében.

A bejegyzés szerint ugyanis új többjátékos térképekre, valamint a korábbi Metal Gears Online epizódokból már ismert, túlélésre kihegyezett Survival játékmódra számíthatunk a csomagban, mellyel kapcsolatban további részleteket csak később tesz közzé a kiadó. Így jelen pillanatban azt sem lehet tudni, hogy egy ingyenes frissítés, netán fizetős DLC formájában juthatnak hozzá majd a felsoroltakhoz a játékosok, és persze azt sem, hogy pontosan mikor.

A Konami emellett azt is elárulta, hogy több változás is beköszönt az MGO életében. A most megjelent 1.02-es patch például mekönnyíti a szintlépést a programban (a küszöbök átlépéséhez szükséges XP mennyiségét midnen egyes szintén mérsékelték a fejlesztők), módosítja a fegyverek értékét, illetőleg a finomít a villanógránát működését. Utóbbi már nem vakít el bennünket, ha nem a robbanás felé állunk.

A későbbiekben a Konami szeretné a sebesült bajtársak felélesztésének rendszerét is megnehezíteni, mivel a játékosok visszajelzései alapján ez túlságosan egyszerű feladatnak bizonyult az eddigiek során. Hogy pontosan ezt miként képzeli a Konami azt még nem tudni, de a fejlesztők szerint nagyobb rizikót kell majd vállalnunk az ilyen akciók során. Emellett egy testreszabható, színezhető, mintákkal ellátható MGO-pólón is dolgoznak a szakemberkek, amely szintén egy későbbi frissítéssel élesedik majd.

A Metal Gear Online januárban számítógépekre is megjelenik, igaz, ennek pontos dátumát még nem árulta el a kiadó.