Hihetetlen, de a Micro Machines első része 26 éve került a boltokba, a széria azóta is él és virul, legutoljára egy iOS-re készült ingyenes rész jelent meg, tavaly júliusban. A Micro Machines játékokban apró autókat lehet irányítani, hétköznapi környezetben, konyhaasztalon, munkapulton, hasonló helyeken, miközben teljesen hétköznapi tárgyak is veszélyeztethetik a járművek állapotát.

A legújabb rész, Micro Machines World Series néven április 21-én kerül a digitális boltok polcaira, PC-n és konzolon (PS4/XONE) egyaránt. A Codemasters fejlesztésében készülő program egyetlen célja a tiszta, felhőtlen szórakoztatás, így a klasszikus játékmódok mellett újak is helyt kapnak a játékban, így például a Battle Arenában nemcsak az MI-vel, de barátokkal is meg lehet majd mérkőzni. Az autók egyedi tulajdonságokat kapnak, a játék Full HD-ben fog pompázni, a kiadott trailer pedig kifejezetten aranyos.

"Az eredeti Micro Machines úttörő volt a multiplayer versenyjátékok között, amit a mai napig nagyon szeret a játékos közösség. A tavaly kiadott cím is sikeres volt, azonban az új résszel új szintre emeljük a minőséget is. Lehetővé tesszük, hogy ezt a multiplayer őrületet barátokkal egyazon kanapén/ismerősökkel a világban játszhassátok." -- jelentette ki Jonathan Bunney a Codemasters részéről. A fejlesztőcsapat ráadásul megszerezte a HASBRO támogatását is, így a világhírű játékcég legnevesebb márkái is helyt kapnak a játékban, amit az ígéretek szerint kicsik és nagyok, régi és új játékosok egyaránt élvezhetnek.