A Konami a múlt héten jelentette be, hogy a PES 2015 a sorozat fennállása óta először mikrotranzakciós rendszert is kap myClub néven. Ezt természetesen nem fogadták tárt karokkal a játékosok, pedig igazán nem új és őrült ötletről van szó, hanem egy olyan dologról, ami jó ideje működik, s termeli a profitot -- elég csak a FIFA-szériában megtalálható  Ultimate Team megoldásra gondolni. Nem csoda tehát, hogy a PES is beállt a sorba.

A Konami ennek ellenére azonban magyarázkodásra szorult a myClub védelmében, s el is mondták, hogy lényegében egy ártalmatlan dologról van szó, amivel szeretnék megadni a rajongóinak azt a szabadságot, hogy azt csináljanak, amit akarnak. A myClub alapköve, hogy a virtuális valuta, a Game Point megvásárlásával időt spórolva vehetünk játékosokat az együttesünkbe, de ha nem akarjuk ilyenre költeni a pénzünket, akkor semmi akadálya annak, hogy normál, hagyományos játék útján szerezzük be a szükséges pénzt. A stúdióvezető, James Cox elmondta azt is, hogy ha mégis vásárolunk, nem vakon fogjuk ezt tenni, hanem így vagy úgy, de pontosan látjuk majd, hogy mire megy a pénz.

A Konami egyelőre nem részletezte a mikrotranzakció rejtelmeit, ennek pontjain ugyanis még dolgoznak, de később, a GamesCom során lerántják majd a leplet erről is.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!