A Mirror's Edge-hez képest a DICE az előzményben nagyobb hangsúlyt fektet a részletekre és a világépítésre, hiszen most elárultak pár érdekességet a kalandjaink otthonaként szolgáló városról és annak frakcióiról.

A Mirror's Edge Catalyst a Glass nevezetű metropoliszba visz minket. Itt hozzávetőlegesen ötmillióan élnek, ezzel Cascadia harmadik legnagyobb városa. A lábunk előtt három körzet terül el: a gazdagok kedvelt gyülekezőhelye, az Anchor, ahol Cascadia legfényűzőbb plázája épül éppen; a Downtown, Glass nyüzsgő központja, ahol nem csak a legtöbb lakó fordul meg, hanem itt a legtevékenyebbek a futárok; végezetül pedig a The View, Glass csendes külvárosa, parkokkal és lakóházakkal.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

Glass hatalmi játszmáiban három nagy frakció viaskodik egymással. A The Conglomerate a Cascadiát irányító 13 vállalat laza kapcsolata, akik alapvetően együtt működnek, de nem riadnak vissza attól, hogy a nagyobb hatalom érdekében egymást hátba szúrják.

Velük szemben áll a Black November, a Rebecca Thane által vezetett ellenállás, akik tagjai mindent képesek megtenni, hogy gyengítsék a The Conglomerate-et, újabban pedig egyre agresszívabbak, a vállalatok ártatlan dolgozóit is célkeresztbe véve.

Mindennek a közepén áll a futárok, azaz a The Runners. Ők igyekeznek a radar alatt repülni, de nem vetik meg az alkalmi kapcsolatokat The Conglomerate-tel, akik a titkos üzeneteik továbbítására adnak olykor megbízásokat.

mirrors-edge-catalyist-factions.JPG

A Mirror's Edge Catalyst május 24-én kerül boltokba. Te várod már?