Tegnap este egy újabb szezonális Steam vásár ért véget, az őszi, vagyis más néven az Exploration Sale, ám ezúttal kissé rendhagyó módon jöttek a leárazások: a Valve elhagyta a napi- és a villámakciókat, így a vásár teljes ideje alatt tartós volt a leértékelés, cserébe viszont szám szerint kevesebb volt az igazán csábító ajánlat -- persze, így is volt, miért kinyitni a pénztárcákat, csak az a kérdés, hogy ki és miért tette ezt, ha egyáltalán tette. A gurusok így vásároltak, illetve pontosabban, így nem költekeztek:

Chocho

Nem vettem semmit a steames leárazáson, mert nem láttam olyan akciót, ami tényleg megfogott volna. És ez már nem az első alkalom: az a helyzet, hogy évek óta ugyanazokat a címeket olcsósítják, az új játékok ára pedig a Steam eleve magasabb árazása miatt még akciósan sem mindig baráti. Értsd: idehaza kijön a Call of Killerfield 8: Death to all Bad Guys 3, a boltban 10 ezer forint, benne Steam-kulcs, Ödönke örvend. Steamen ugyanez a játék 60 euró, azaz 18 ezer forint. Jön a jó kis Steam Sale, leárazzák 40 euróra, ami ugyan kevesebb, de még mindig 12 ezer forint, és nincs hozzá doboz sem, pedig azzal akár a billegő asztalt is stabilizálni lehet. Szóval Magyarországon a Steam Sale csak a 10 euró (kb. 3000 forint) alatti címek esetében éri meg, ezek viszont nem változnak olyan sokszor, mint ahány leárazást tart az áruház. Az eredmény: Ödönkének előbb-utóbb minden játéka meglesz, és ezért nem vásárol többet.

Böjtös

Ha nagy leárazás és vásár van, soha nem tudom leállítani a bennem éhező gyűjtőt és gamert, így kedvencekből és szimpatikus címekből ezúttal is jól bevásároltam a pótlás és ismétlés apropóján. Ennek köszönhetően most már könyvtáramat hizlalják az olyan alkotások, mint a Red Orchestra 2, a The Ball, a teljes Bloodrayne-sorozat, a Star Wars- és Unreal-kollekció, a hazai Sine Mora, néhány konzolon meglévő Castlevania, a 360-on nagy kedvenc Split/Second vagy éppen jó pár indie. Már csak szabadidő kéne a játékra.

Dzséjt

Én szokásomhoz híven nem vettem semmit az őszi akció alatt, mert ha ilyenkor marad is pénzem, azt egyrészt, elteszem a karácsonyi ajándékokra, másrészt, egy keveset félreteszek a Steam ünnepi leárazására. Akkor viszont nagy bevásárlást tartok, alaposan megritkítva a kívánságlistámat.

LightWalker

Az idei Steam Sale sajnos több okból kifolyólag is kimaradt az életemből, amik közül a legfontosabb, hogy a gépemre ráférne már egy alapos felújítás, de mivel ezt halogatom már egy ideje, így inkább konzolon és mobilon játszok mostanság. De azért egy kicsit bánom, hogy a The Witcher 3-ról lemaradtam.

Obo

A pénzemet a téli vásárra tartogattam, de azért egy játékot előre kiszemeltem magamnak, és ez nem más volt, mint a Rocket League. Ezt első nap meg is vettem, és ekkor úgy gondoltam, hogy ennyi elég, de aztán szokás szerint nem tudtam nemet mondani a kívánságlistán szereplő címeknek, így enyém lett a Roundabout és a Max: The Curse of Brotherhood, illetve a Fallout 3 is a kosárban landolt, pusztán azért, hogy meglegyen a Steam könyvtárban is, hiába van ott a polcon. Tudom, rosszul bánok a pénzemmel, de csak 2,5 euró volt!

És most rajtatok a sor! Mondjátok el nekünk, hogy mit sikerült bezsákolni az őszi Steam Sale alatt, de arra is kíváncsiak vagyunk, hogy ha nem vettél semmit, akkor miért? Várjunk a kommentjeiteket!