Nem volt egyszerű, de az Activision-Blizzard sikeresen vásárolta meg a Vivendi részesedését, ezzel a játékipar egyik legnagyobb behemótja immáron független cégnek tekinthető. Az üzlet nem volt olcsó, hiszen a 49 százaléknak megfelelő részvénymennyiség 8,2 milliárd dollárért cserélt gazdát -- a Vivendi most már csak kisebbségi tulajdonos, 62%-ról 12 %-ra csökkentve a részvételét.

A Vivendi egyéként már régóta szeretett volna megszabadulni a játékiparban betöltött vállalatától, ám senki sem volt ebben érdekelt, mígnem maga az Activision-Blizzard jelezte, hogy ők benne lennének az üzletben. A nagy nyilvánosság júliusban szerzett tudomást a tervről, de augusztusban az egyik részvényes perelni kezdett vagyonkezelési feladatok megsértése miatt, majd pedig a delaware-i legfelsőbb bíróság állította meg ideiglenesen az üzletet, így csúszott tehát októberig a tranzakció.

A pénzösszeg jelentős részét, 5,83 milliárd dollárt maga az Activision-Blizzard fizette, míg a többit a cég két vezetője, Bobby Kotick és Brian Kelly dobta össze.

Bobby Kotick, Activision-Blizzard