Érdekes eszköz tűnt fel augusztus 1-én a Kickstarteren. Az Oculus Riftnek keresztelt sisak tulajdonképpen egy virtuális valóság sisak, ami teljes térhatást garantál a technológiát támogató 3D-s alkalmazások esetében. Nagyon hasonlít John Carmack megoldásához, csak épp nincs mögötte pénz, lévén a mögötte álló csapatnak az internet adakozó kedvű játékosaitól kellett pénzt kérni hozzá.



Bár az Ouya óta tudjuk, hogy elég egy merész ötlet és máris dől a lé, azért meglepő, hogy az Oculus Riftnek 24 óra elég volt hozzá, hogy begyűjtse a kért 250 ezer dollárt. A hír írásakor a számláló 1,17 millió dolláron áll, és még hátravan 27 teljes nap.

Az Oculus Riftet egyébként az id Software legfontosabb embere, John Carmack is felemlegette. Carmack szerint a masina remekül működik majd a Doom 4-gyel, ami természetesen minden térbeli trükköt ismer, ami csak létezik. John úgy fogalmazott, hogy ha eljutnak oda, hogy demózzák a Doom 4-et, a játékot futtató technológiák közül a virtuális valóság lesz a legnagyobb dobás.

És hogy mikor jön a Doom 4? "When it's done."