Az Android rendszerrel felruházott házibarkács konzol Ouya egy éjszaka alatt csaknem megduplázta a Kickstarter bevételeit: a minap Obo kollégám még arról számolt be, hogy 2 millió dollárnál jár a licit, erre most már 3,8-on áll a mutató, és a szám folyamatosan emelkedik. A siker még a gyűjtés szervezőit is meglepte:

"Van fogalmatok róla, hogy mit tettetek valójában? Bebizonyítottátok az egész világnak, hogy a konzolok még nem haltak meg. És a világon túl bennünket is sokkoltatok." -- írták a srácok a hivatalos oldalon.

A nagy siker minden bizonnyal az érdekes koncepciónak köszönhető: az Ouya ugyanis, bár természetét tekintve született konzol, egy nyílt rendszerű, Tegra 3-as chipre épített Androidos gépnek épült, melyre akárki akármit fejleszthet, a határ a csillagos ég. A masina mögött az IGN volt alelnöke és egy svéd formatervező áll, akik mindössze 950 ezer dollárt kértek a sorozatgyártás beindítására.

Persze játszhatnánk az ördög ügyvédjét, hisz a konzolgyártók világában 4 millió dollár még zsebpénznek is kevés. Tény az is, hogy az Ouyára egyelőre a kutya sem fejleszt, a konzol minden bizonnyal az átlag Androidos applikációk és játékok futtatására lesz csak jó az első pár hónapban.

Ennek ellenére azonban el kell ismerni, hogy van egy kisebb közösség odakint, aki szereti, ha azt csinál az általa vásárolt konzollal, amit csak akar, és ezt a csoportot nem szabad figyelmen kívül hagyni. A gyűjtésből egyébként még 27 nap van hátra.