• 10 Marvel és 10 Star Wars sorozattal tervez a Disney a következő évekre
  • Mindez a cég befektetőknek tartott beszámolóján derült ki
  • A The Mandalorian például két spin-offot is kap, de Ewan McGregor is visszatér Obi-Wanként

A Disney eddig talán kicsit visszafogottan készítette a Star Wars és a Marvel világában játszódó sorozatokat, azonban a közeljövőben ez gyökeresen meg fog változni, a cég ugyanis jelezte, összesen 20 széria készül ezekhez a franchise-okhoz. A bejelentésre a befektetőknek tartott beszámolón került sor, ahol egyből meg is neveztek egy sor izgalmas projektet.

star-wars-obi-wan-kenobi-movie-01.jpg

Érkezik például az Obi-Wan Kenobi, melyben Ewan McGregor és Hayden Christensen is visszatér, előbbi természetesen Obi-Wanként, utóbbi pedig Darth Vaderként, készül a Rogue One előzményeként funkcionáló Andor, továbbá a The Mandalorian is kap két spin-offot a The Rangers of the New Republic és az Ahsoka képében, ez a három projekt pedig a jövőben össze is fonódik majd.

Ez azonban még közel sem minden, hiszen jön ezeken túl a Lando Calrissian életét bemutató Lando a Dear White People megalkotójától, és a High Republic végnapjaiban játszódó, női főhősökkel operáló The Acolyte is, hogy a The Clone Wars animációs folytatásáról, a Star Wars: The Bad Batch-ről már ne is beszéljünk.

A Marvel oldaláról egy ideje már tudni lehetett, hogy érkezik például a WandaVision, ami január 15-én mutatkozik majd be vagy a Loki, aminek májusban esedékes a premiere, Kevin Feige most azonban további négy sorozatról is lerántotta a leplet.

Ilyen projekt például az Ironheart, mely egy Vasember spin-off lesz Riri Williams (Dominique Thorne) főszereplésével, az Armor Wars, ami arról szól, mi történik, ha Tony Stark technológiája rossz kezekbe kerül, és a The Guardians of the Galaxy Holiday Special, amit a Guardians of the Galaxy Vol. 3-mal párhuzamosan forgatnak. A legambiciózusabb friss sorozatnak ebben a témában a Secret Invasion tűnik, melyre Feige az elmúlt húsz év legnagyobb crossover eseményeként hivatkozott.

Titeket mi érdekel legjobban a frissen bejelentett újdonságok közül?