Az Xbox One 2013-as startjakor a Microsoft a Kinectet a rendszer elengedhetetlen részének nevezte, amely nélkül nem működik a konzol. Később kiderült, hogy mégis, sőt, az elhagyása még gyorsított is a konzolon, azóta pedig már csak opcionális tartozék, használata nem kötelező.

A Microsoft konferencián azonban egy szó sem esett a perifériáról, és néhányan azt gondolták, hogy a Kinectnek befellegzett, de ez nem így van: „Egyértelmű, hogy folytatjuk a Kinect támogatását” – mondta el Aaron Greenberg, majd így folytatta: „Azt akarjuk, hogy lehetőség legyen az Xbox One használók számára. Személy szerint én nagyon sokat használom. Ezzel kapcsolom be a konzolt, készítek képernyőmentéseket. Szeretem, hogy a kezemben van a kontroller, és tudok hangparancsokat adni. Sokan akartak egy jobb áras csomagot, és nem mindenki akart érte fizetni. Ezt a lehetőséget pedig megadtuk mindenkinek.” 

A Kinect használatának a lehetőségét a Microsoft új területekre akarja vezetni. A jövőben a konzolra megérkező Cortana digitális asszisztens például ilyen lesz.

xbox-one-kinect-lapos.jpg