A következő generációs Xboxszal kapcsolatban az a legnagyobb kérdőjel, hogyan viszonyul az internethez. Az elmúlt hetekben és hónapokban a különböző források hol megerősítették azt, hogy folyamatos internetkapcsolat kell a konzol működéséhez, hol pedig cáfolták ezt (most éppen az az állás, hogy nem kell), így a gyártón kívül senki nem tud semmi biztosat, ez a bizonytalanság pedig egyáltalán nem használ senkinek.

A Sony ezt a helyzetet használta ki egy kicsit, s közölte: ők soha, egyetlen percig sem fontolgatták azt, hogy kötelezővé tegyék a PlayStation 4-en az internetkapcsolatot. Josida Suhei, a Sony Worldwide Studios elnökének elmondása szerint tisztában vannak azzal, hogy nincs a világ minden pontján robosztus, megbízható internetszolgáltatás, illetve jól tudják azt is, hogy nem mindenki szereti megosztani minden lépését, s így, noha a közösségi szellem fontos eleme a konzolnak, ezeket a funkciókat ki lehet kapcsolni, teljesen offline módba állni, sőt a fejlesztők is szabályozhatják ezeket az opciókat.

A Sony a tervek szerint még idén a boltokba küldi a PlayStation 4-et. A pletykák szerint a Microsoft is hasonló időpontban kívánja kiadni az új üdvöskéjét, de ezzel kapcsolatban majd csak a május 21-én esedékes bemutató után leszünk okosabbak.

Nem kötelező az internet a PlayStation 4-hez