Nem lesz Gears 2 PC-re!A napokban az IGN portál készített egy interjút a Gears of War 2 főtervezőjével, magával a nagy Clifford ’ Cliffy B’ Bleszinskivel. Az interjú abban merült ki, hogy részleteket tudtunk meg az úgynevezett linkelt achievementekről. (Erről kicsivel bővebben olvashattok a kapcsolódó hírben.)

Újdonságként kiderült, hogy a linkelt achievementek által feloldott karaktereket csak a többszemélyes meccsekben használhatjuk, valamint más módon nem lehet őket megkaparintani, csak ha a Gears of War első részével (ebbe beleértve a PC-s verziót is) játszunk.

A Gears of War 2-ben is lesznek feloldható karakterek, na meg egy Insane-nek keresztelt játékmód, amit csak akkor kapunk megt ha végigvittük a játékot. Amúgy Cliff állítása szerint ez lesz a legnagyobb kihívást nyújtó móka.

A multiplayer csatákhoz feloldható karakterek a következők lesznek: Ben Carmine, Dizzy Wallin, Tai Kaliso, Locust Kantus, Flame Grenadier, és egy új gonosztevő, aki mellett RAAM egy pici, aranyos cicának fog tűnni.

Kiderült a beszélgetésből Carmine visszatérésének a rejtélye is. A titok nyitja, hogy aki visszatért, az nem is Carmine, hanem a testvére, Benjamin.

Viszont most jön a hideg zuhany! Arra a kérdésre, hogy a Gears 2-ből vajon lesz-e windowsos változat, Cliff ezt válaszolta:

„A Gears of War egy nagyszerű franchise, elsődlegesen Xbox360-ra, tehát erre a platformra koncentrálunk a második rész fejlesztésében. Úgy döntöttünk, hogy ezúttal nem lesz PC-s verzió.”