Úgy látszik, nem lesz tökéletes a PS4 Pro tündöklése. A PlayStation Share szolgáltatás előreláthatólag nem fog olyan nagy volumenű frissítést kapni a PS4 Proval, mint ahogy azt elvárnánk. A tegnap este bemutatott konzol többek között arra is hívatott, hogy a továbbfejlesztett játékélmény mellett támogassa a 4K-s videók rögzítését és visszajátszását azoknál, akik rendelkeznek ehhez megfelelő 4K-s televízióval.

Ennek ellenére a Share funkció, amely a PS4 indulása óta futó szolgáltatás, nem kapott különösen nagyobb frissítést a PS4 Pro-hoz. A Sony ezek után elismerte, hogy amíg a PS4 Pro képes fényképek készítésére 4K-ban, addig videókat csupán a 1080p/30 fps minőségre limitálja. Öröm az ürömben, hogy a Remote Play és a Share Play funkcióknál, valamint a Youtube és a Dailymotion esetében mindez felugorhat akár az 1080p/60 fps szintre is.

Csak összehasonlításként, a PS4 1080p-s fényképeket és 720p/30 fps videókat tud készíteni. A Playstation 4 Pro novemberben érkezik majd 400 dolláros (cirka 110 000 forint) áron.