Nem lesz jelen az idei TGS-en a Team ICO zseniálisnak ígérkező játéka, a már évek óta fejlesztés alatt álló The Last Guardian. A 2009-es E3 óta semmit sem láttunk az ígéretes címből -- igaz, a Sony állítja, hogy a munkálatok jól haladnak, csak addig nem akarják nagyközönség elé tárni a programot, míg az nem mutat úgy, ahogy ők szeretnék.



"Meg szeretnénk erősíteni, hogy a The Last Guardian kihagyja az idei Tokyo Game Show-t. Ugyanakkor mindenkit biztosítunk, hogy Ueda és csapata keményen dolgozik, hogy egy hihetetlen víziót váltson valóra, s hogy a legjobb játékélményt nyújtsák, amit csak lehetséges." -- áll a hivatalos Playstation Blog közleményében.

Egy hónapja egyébként az SCE elnöke, Josida Suhei is nyilatkozott a játékról:

"Igen nehéz volt követni az eseményeket: nem haladunk olyan gyorsan, mint reméltük, és a csapat is hatalmas nyomás alatt van."

Utóbbi nem csoda, hisz a 2009-es E3 trailer óta mindenki az állát keresi a padlón. Csodálatos hangulat, elképesztő grafika és láthatóan okos, gondolkodtató játékmenet látható a felvételen, mely most, 2011-ben is megindítja a rajongók nyálelválasztását. A Team ICO-ban eddig mindenesetre nem csalódtunk, bízzunk benne, hogy most is hozzák az elvárt szintet.