Ha csak a Steam felhasználók észrevételeit nézzük, akkor 37 százalékuk elégedett csak azzal, amit a játék multiplayer módja nyújtani tud. Ez finoman szólva is kevés. Túlnyomó többségük szerint ez inkább egy Halo, mintsem Doom, mások viszont Quake és Unreal Tournament vonásokat vélnek inkább felfedezni.

doombeta-elegedetlen.jpg

Egyes vélemények szerint az, hogy egy játékban, ahol démonként játszhatsz jetpack és rakétavetők kíséretében, majd mindent szuperré varázsol, de inkább az az ember érzése, hogy ez is képes beleszürkülni a játékmenetbe. Annak ellenére, hogy jól hangzó tartalmak vannak a programban és az effektek kétségkívül méltóak egy Doom szintű termékhez, mégis nagyon egyszerűnek és butának tűnik az egész. Néhányan olyan messzire is elmennek, hogy inkább lehetne free to play játék, annak kiváló volna, de teljes árú játékként inkább nem adnak érte pénzt. Valaki pedig azt mondja, hogy az új Unreal Tournament, amely szintén idén jelenik meg sokkal jobb lesz majd a Doom-nál.

Gary Riches játékfejlesztő és  a széria nagy rajongója a következőt mondta a BBC-nek:

„Még mindig szeretem a Doom 4-et, de nem olyan érzés, mintha Doom 4 lenne, hanem olyan mint egy mellékszála a Quake-nek és az Unreal Tournament-nek. Számomra ez elég csalódást keltő. Még mindig nagyon szuper, jól is néz ki, de kiveszett belőle az, ami Doommá tenné az egészet.”

Nyilvánvalóan nem minden értékelés ilyen negatív, valamint még béta fázisban van a játék, de kétségkívül sokat már nem fog változni a tényleges játékmenet a hátralévő 4 hét folyamán. Ha kipróbáltátok már a bétát, akkor kíváncsiak vagyunk a Ti véleményetekre is, fejtsétek ki bátran a komment szekcióban!

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!