A Tom Clancy's Rainbow 6: Patriots egyetlen klassz videót és pár képet mutatott csak magából, majd szőrén-szálán eltűnt. Végül olyan pletykák ütötték fel a fejüket, melyek a projekt leállításáról szóltak, és bár ezeket a Ubisoft hivatalosan is cáfolta, rendes magyarázatot nem kaptunk rá, hogy miért nem látjuk a játékot sohasem. Nos, most megtört a jég: a franciák az IGN.com-nak árulták el, hogy teljesen elölről kezdék újra a programot, ugyanis nem ütötte meg a sorozattól elvárt minőségi mércét.

"Volt egy főcsapatunk. Volt egy elképzelésük. Elkezdtek dolgozni rajta. De a dolog egész egyszerűen nem működött. Szóval újra kellett kezdeniük. Van a Ubisoftnál egy szerkesztői csoport, nagy létszámú, roppantmód befolyásos. Ha egy játék nem elég jó, ők megmondják, hogy nem elég jó. A legtöbb csapat ilyenkor azt feleli, hogy »igen, tudjuk, de...«, és folytatni akarják a régi irányt, szóval neked kell megálljt parancsolni a folyamatnak. Így történt, hogy újraalkották a Rainbow 6-et. Most a next-gen konzolok erejéhez igazítják, és profitálni fog azok erejéből, amikor és ha kijön." -- magyarázta el Laurent Detoc, a Ubisoft észak-amerikai részlegének elnöke.

Ennyi történt tehát, a játék készül, és egyszer megjelenik... vagy nem. Az egész attól függ, hogy az új, zsoldosokra építő koncepció mennyire bizonyul működőképesnek. Reméljük, nem veszítjük el a játékot, rég volt már a szivárványfiúk utolsó bevetése...

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!