• A FIFA 16-ból fogyott a legtöbb dobozos péládny az Egyesült Királyságban a múlt héten
  • Az Uncharted: The Nathan Drake Collection 999%-ot javított az eladásain a Fekete Pénteknek köszönhetően
  • 10%-kal elmaradtak a bevételek az elmútl év hasonló időszakához képest

A szokásosnál később adta csak ki a Chart Track az elmúlt hét videojátékos eladásait összesítő toplistáját, amiben a Black Friday keretében meghirdetett akciók lehettek a ludasak, hiszen az előző héthez képest 60%-kal nagyobb forgalmat bonyolítottak a szigetország bolthálózatai a szoftvereket illetően. Bár ez az adat szűk 10%-kal elmarad a tavalyi hasonló időszakéhoz képest, de azért az áruházak így sem panaszkodhatnak az akciós cédulák ellenére is 32%-kal megugrott bevételi adatok láttán. Ráadásul a lista csak a dobozos változatban gazdára talált példányokat veszi figyelembe.

A Fekete Péntek nem csak a boltok napi rutinját, de az eladási toplista összetételét is alaposan megkeverte, hiszen a mezőny első felét rég elhagyó programoktrétek vissza a tíz legjobb közé. Emiatt az EA gondozásában megjelent Star Wars: Battlefront nem tudta megtartani vezető pozícióját, sőt, egészen a harmadik helyig zuhant vissza, hiszen csak fele annyi példány kelt el belőle, mint az ezt megelőző hét során. Persze az EA nem biztos, hogy nagyon bosszankodik ezen, hiszen az első helyet a FIFA 16 vette át pár hét kihagyást követőn, méghozzá 254%-os növekedést produkálva. Persze nem csak a focis játék iránt mutatkozott hirtelen nagy érdeklődés, az Uncharted: The Nathan Drake Collection például 999%-kal növelte meg eladásait, de a Grand Theft Auto V (+385%) is szépen fogyott.

A Call of Duty: Black Ops III és a Fallout 4 egyaránt remekül tartja magát, miközben a közeledő ünnepi szezon, no és persze a temérdek marketingre költött pénz a Microsoft számára is meghozta az eredményt, ugyanis a Halo 5: Guardians, a Rise of the Tomb Raider, és a Forza Motorsport 6 is bekerült a legjobban fogyó címek közé.

Íme, a lista:

  1. FIFA 16 (Electronic Arts)
  2. Call of Duty: Black Ops III (Activision)
  3. Star Wars: Battlefront (Electronic Arts)
  4. Fallout 4 (Bethesda)
  5. Uncharted: The Nathan Drake Collection (Sony)
  6. Grand Theft Auto V (Rockstar Games)
  7. Minecraft: Story Mode (Telltale Games)
  8. Halo 5: Guardians (Microsoft)
  9. Rise of the Tomb Raider (Square Enix)
  10. Forza Motorsport 6 (Microsoft)