A Saints Row IV hirtelen bejelentése mindenkit meglepett, a játék pedig már augusztusban kapható lesz PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra. Ugyanakkor az ősszel megjelenő új generációs konzolok kimaradtak a THQ... bocsánat, Deep Silver számításából, pedig jelentőségük nem hanyagolható el. Nos, mint azt a VG247 megtudta, a fejlesztők egyaránt elképzelhetőnek tartják a játék megjelentetését a Sony és a Microsoft nextgen gépeire -- de persze csak ha már kész a program.

"Hogy őszinte legyek, hosszú ideig semmit sem tudtunk a konzolokról, a céldátumunk pedig mindvégig az volt, ami most is, azaz augusztus. Mindeddig sem a Sony, sem a Microsoft nem adott ki pontos megjelenési dátumot, és mi nem szívesen dolgozunk olyan gépekre, amikről azt sem tudjuk, hogy mikor jönnek ki. Később persze megjelenhetünk rájuk, de jelenleg nem a nextgenekre koncentrálunk." -- fogalmazott Scott Phillips tervezési vezető.

Tehát, bár a csapat most még a jelenlegi platformokra összpontosít, nem tartja elképzelhetetlennek a PS4-es és új Xboxos premiert, amit minden bizonnyal a Deep Silver is pártol. Végül is nem kellene annyira megerőltetniük magukat: elég lenne átültetni az eleve magasabb felbontású textúrákat használó PC-s változatot, 1920x1080-as felbontásban, stabil 60 fps-es sebességgel,és a legtöbb rajongó meg lenne elégedve az eredménnyel.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!