A Nikkeinek részben igaza volt, a Nintendo tényleg megkörnyékezi az okoskészülékeket, hogy ezeken reklámozzák a játékaikat, egyelőre azonban arról még szó sincs, hogy teljes értékű játékokat adnának ki iOS-re vagy Androidra.

A nagy bejelentés a Nintendo negyedéves gazdasági konferenciáján történt, ahol Ivata Szaturo, a cég vezérigazgatója részletezte a terveiket. Ezek szerint a programokat arra használnák, hogy megismertessék a felhasználókat a Nintendo konzolok által képviselt értékekről. Az első ilyen alkalmazások még idén megjelennek.

A cég nem állított fel korlátokat azon a téren, hogy pontosan milyen programok jelenhetnek meg az okoskészülékekre, így nincs kizárva annak lehetősége, hogy ne csak a jól ismert karakterek, Mario, Luigi és társaik tűnjenek fel a zsebünkben, hanem komplett játékokat is kapjunk, Ivata azonban figyelmeztetett: nagyon félrevezető lenne ezt úgy világgá kürtölni, hogy a Nintendo beszáll a mobiljátékok piacába.

Ez tehát csak az első lépés, de nagyon érdekes, hiszen a Nagy N eddig mereven elzárkózott ettől a lehetőségtől, ugyanakkor a gyenge Wii U miatt drasztikus lépésekre van szükség. A cég be is ismerte, hogy csalódást keltő az asztali konzol teljesítménye, s igyekeznek javulni. A gyenge mutatók miatt egyébként Szatoru fizetését az elkövetkező öt hónapra megfelezik, Mijamotó Sigeru és Takeda Genjo reprezentatív igazgatók bére 30%-kal, a többi igazgatóé pedig 20%-kal lesz alacsonyabb erre az időszakra.

nintendo-logo.jpg