A Windows 8-at sok kritika kérte, többek között az erőltetett élőcsempés felület és a sok, már megszokott és megkedvelt funkció elrejtése, vagy épp abszolút eltörlése miatt. A Microsoft persze azért döntött így, mert szerette volna megülni a táblagépek lovát, és bár ez mondhatni sikerült neki, azért a remek eladási számok ellenére is nyilvánvaló, hogy a friss operációs rendszer hagy maga után kívánnivalókat.

A Windows Blue-nak nevezett, nyárra datált frissítésről már hallottunk korábban is, és ha minden igaz, a Microsoft szeretne évente előrukkolni egy-egy új Windowsszal -- valahogy úgy, ahogy az Apple frissíti a MacOSX-et, ingyenesen, rendszeresen.

Tegnap végül hivatalossá vált, hogy nyár folyamán jelenik meg a Windows 8.1, amit a Windows 8 tulajdonosai költségmentesen tölthetnek majd le. A rendszer egy rakás régebbi hibát kijavít, visszatér például a klasszikus Start menü, és még gyorsabb, biztonságosabb lesz. Azt sajnos nem tudjuk, hogy pontosan mikor várható a frissítés, de június 26-án a nagyközönség számára is be fogják mutatni -- mi augusztusra tippelünk.