A Nordic Games kiadásában érkezik a The Farm 51 új FPS-e, mely a klasszikus kalandfilm-zsáner nagyjainak jellegzetességeit idézi. A sztori szerint 1938-at írunk, hősünk pedig James Lee Quatermain, aki akár Allan Quatermain kisöccse is lehetne -- a kiadó nyilván nem engedhette meg magának, hogy a tucatnyi regény és film főszereplőjének nevét licencelje.

Ez persze nem akadályozza meg, hogy James ugyanolyan laza, bunkó és vakmerő legyen, mint Allan, és mivel a játékban egy fiatal ügynöknőt kell elkísérnünk Egyiptomba, a gyengébb nemmel való kapcsolatteremtés lehetősége is adott. A sztori persze egy világmegmentő küldetéssé kerekedik, melyben a fáraók földjétől kezdve a dél-amerikai dzsungeleken át mindent bejárunk.

A grafikáért az Unreal Engine 3.0 felel, meglepően jó eredménnyel, a játékmenet pedig tipikus shooter -- nem csoda, a fejlesztők korábban Painkiller-felvonásokat hegesztettek. A hangulat az Uncharted-sorozatot idézi, szinte érezni Nate leheletét a nyakunkban, ahogy nézzük a trailert. Megjelenés PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra várható július 30-án.