A Sherlock Holmes: The Devil’s Daughtert fejlesztő Frogwares stúdió korábbi gameplay-videója után, egy újabb játékelemeket leleplező felvételben lépett London szabadon bejárható utcáira. A friss videóban a cég vezérigazgatója, Wael Amr új játszható karaktereket, az Assasin’s Creedből ismert üldözős jelenteket, és a félig-meddig nyitott játékteret mutatja be nekünk.

A Devil’s Daughterben London minden egyes városrésze egy különálló, nyitott pályarész lesz, amin szabadon mozoghatunk, viszont e területek között csak egy ló vagy lovaskocsi igénybevételével közlekedhetünk, ami töltőképernyőkön keresztül történik.

Ezenfelül, ahogy azt a mellékelt videóban is láthatjuk, lehetőségünk lesz több új karakter szerepében is segíteni Holmes nyomozásait, például ilyen Wiggins is, akivel a korábban említett Assasin's Creed sorozatból ismert üldözéses akciókat élhetjük át.

A Frogwares főnöke azt is bemutatta, hogy olyan képességeken alapuló tevékenységek is lesznek a játékban, mint például a kihallgatás, aminek segítségével plusz információkhoz juthatunk hozzá. Azonban ha a történetnek mindig minden részletét ismerni szeretnénk, akkor ezeket bármikor kikapcsolhatjuk, illetve a jobb beleélés érdekébe szabadon átválthatunk az FPS nézet és a harmadikszemélyű kameraállás között.

Akiknek ezek alapján felkeltette az érdeklődését a Sherlock Holmes: The Devil’s Daughter, azok némi késéssel június 10-én vehetik birtokba a PC-re, Xbox One-ra és PS4-re érkező epizódot.