Ki nem álmodozott arról, hogy hónapkon, sőt eseteként éveken át dédelgedett MMORPG-karaktereit a kezében tartsa cuki kis szobrok képében, melyek nemcsak az adott játékot reprezentálják, hanem személyes élményeknek állítanak emléket? Nos, ha minden jól megy, akkor az álom valósággá válik, ugyanis a Kickstarteren feltűnt egy projekt, amelynek célja a játékosok karaktereinek 3D-s kinyomtatása és kézi kifestése.

A 3D-s nyomtatás ma már nem varázslat, hanem költséges eljárás, mely során műanyagból építhetünk fel térbeli objektumokat. Az efféle kütyük ára a csillagos eget veri, így hacsak nem ismerünk valakit, aki hozzáfér egy 3D-s nyomtatóhoz, viszonylag kicsi az esély rá, hogy bármit is készíttethetünk magunknak.

Ha viszont összegyűlik a Shapeit nevű kanadai csapat által kért 50 kiló, akkor a 3D Print Your Custom Game Character program keretében viszonylag olcsón gyártathatjuk le saját videojátékos karaktereinket, méghozzá három méretben. A srácok kézzel fogják kifesteni az egyébként hófehér szobrokat, és postán juttatják el őket hozzánk. Tetszene, nemde? Alant egy videó is van a tervről, reméljük, összejön a kért mennyiségű pénz.