Angelina Jolie után ismételten egy Oscar-díjjal jutalmazott színésznő bújhat kedvenc sírrablónk dögös ruhájába, a Tomb Raider-szériát az MGM segítségével rebootoló Warner Bros. ugyanis bejelentette, hogy A dán lányért épp idén jutalmazott Alicia Vikander kapta meg Lara Croft megformálásnak jogát.

Korábban Cara Delevingne és a Star Wars: Az ébredő Erővel sztár sátuszba lépő Daisy Ridley neve merült fel a szerep kapcsán, ám végül az Ex-Machinában és Az U.N.C.L.E. embereiben is kiválóan játszó 28 éves svéd színésznőre esett a választás, aki legközelebb az új Jason Bourne kalandban bukkan fel.

alicia-vikander-tomb-raidert13h.jpg

A Warner azt is elárulta, hogy a Square Enix fennhatóság alá tartozó videojáték adaptációját a norvég Roar Uthaugra (Hideg préda) bízta, aki rendezőként terelgeti majd Vikandert a kamerák előtt, míg a Martin Scorsese-vel gyakran együtt dolgozó Graham King produceri feladatokat lát majd el a projektben.

A Warner reményei szerint ezzel egy sokkal sikeresebb irányba kormányozhatja a Tomb Raider-filmek hajóját, ahogyan azt a Crystal Dynamics is tette a 2013-as reboottal videojátékos fronton.