Az Oculus Rift a tervek szerint valamikor 2016 első negyedében fog megjelenni, és noha ezzel kapcsolatban konkrétumokat még nem kaptunk, kezdenek körvonalazódni a részletek. Az Oculus Connect 2 konferencia során a termékfejlesztések alelnöke, Nate Mitchell elmondta, hogy legalább 300 dollárba fog kerülni a szemüveg, ám egyelőre pontos árat nem mondanak, és előrendeléseket sem fogadnak. Szerintük ellenszenves lenne már most pénzt kérni, így e helyett az Apple módszerét követik, miszerint tartanak egy bemutatót, majd egy héttel később indítják az előrendeléseket, még egy héttel később pedig maga a termék is megjelenik.

A csomagban maga az Oculus Rift, egy ehhez kapcsolódó szenzor és egy Xbox One kontroller található, ez azonban csak a kezdet. Ahhoz, hogy élvezni tudjuk a virtuális valóság nyújtotta örömöket, esetlegesen elég nagy rejtett költségekkel is számolnunk kell. Az ajánlott gépigény az Oculushoz egy Intel i5-4590, 8 GB RAM és egy NVIDIA GTX 970 vagy egy AMD 290 videokártya, szóval elég combos masinára van szükség. Ezt magadnak kell megépíteni, ha nem elég erős a mostani megoldásod, vagy ott vannak az Oculus Ready PC-k, amelyek 1000 dollár alatt kezdődő vételárral garantálják azt, hogy működni fog az Oculus Rift.

Summázva tehát, ha nulláról akarsz nekilátni a virtuális valóság élvezetének, nagyjából 1300 dollárral, azaz körülbelül 366 ezer forinttal kell könnyítened a pénztárcádon.

oculus-rift-2015.jpg