A Witcher 3 világában debütált Gwent nevezetű kártyajáték lehetséges, hogy egy önálló program formájában is megjelenhet, ugyanis június 6-án a Gwent nevével egy új védjegybejegyzést nyújtottak be az Európai Unió Szellemi Tulajdoni Hivatalába (EUIPO) egy logó kíséretében.

Ahogy azt a Szellemi Tulajdoni Hivatal oldalán is láthatjuk, a védjegy és a logó a videójáték és szoftver kategória alatt lett benyújtva, ami már bizakodásra adhat okot. Ezenfelül az is indokolná az önálló játék megalkotását, hogy látszólag nemcsak a közönség, de a CD Projekt is szívesen foglalkozik a Gwenttel, ugyanis többször bővítették már a Witcher 3-ban szereplő lapok katalógusát, illetve fizikai formában is megjelent a kártyajáték. Továbbá az is erre utalhat, hogy a fejlesztők nemrégiben tett nyilatkozata szerint talán nem fog több folytatás készülni a Witcher-szériához, így a felszabadult munkaerő számára ez lehetne a következő projekt.

A CD Projekt a jövő héten az E3 2016-on is megjelenik, így ha a csillagok állása is megfelelő, akkor lehetséges, hogy valamivel többet tudhatunk meg leendő védjegyükről, a Gwentről.

gwent-logo.jpg