A GE Healthcare Magyarország egy valóban rendhagyó módon keresi és toborozza a hazai szoftverfejlesztőket; egy innovatív online programozói versennyel kívánja megtalálni Magyarország legjobb szoftverfejlesztőit.

A fejlesztői stratégiára és képességekre épülő Bitfection játék a Java programozáshoz értő szoftvermérnököket igyekszik bevonni a GE világába. A pályák sikeres teljesítését követően a GE képes lesz arra, hogy kiértékelje és pontozza a játékosok teljesítményét. A legmagasabb pontszámot elérő játékosokkal a GE fel fogja venni a kapcsolatot, és felkínálja egy állásinterjú lehetőségét.

bfpress03.jpg

A sikeres felvételin átjutott szoftverfejlesztők később nemcsak a világ egyik legizgalmasabb szoftverfejlesztői projektjében vehetnek majd részt, hanem saját területük legjobbjaival dolgozhatnak együtt egy inspiratív munkakörnyezetben, egy globális cég nemzetközi csapatában, ahol a kiemelkedő tehetségek számára a cég további tanulási és karrierfejlesztési lehetőséget is kínál.

A Bitfection egy rendkívül izgalmas optimalizációs probléma megoldására épül. A játékosoknak egy több tízezer pixelt tartalmazó fiktív orvosi leleten kell azonosítaniuk elváltozásokat, beteg pixelcsoportokat. A beteg területek megtalálása és megjelölése néhány tucat nanorobot feladata, melyek működését a játékosok által Java programnyelven megírt viselkedési logika irányítja. A játék körökre osztott, minden robot egy akciót hajthat végre körönként: például mozoghat, szkennelheti a környezetét, vagy megjelölheti a beteg pixeleket. Az eltérő akciók eltérő energiaszükséglettel rendelkeznek. A kihívást a robotok rendelkezésére álló véges energia minél optimálisabb felhasználása jelenti, ugyanis ha ez elfogy, akkor nincs lehetőség további akciók végrehajtására.

A játékosok öt különböző, egyre nehezedő pályán próbálhatják ki kódjaikat. A játék utolsó szintjeit már csak az igazán jó stratégiát használó nanorobotok tudják eredményesen megoldani. 

Reich Lajos, a GE Healthcare Magyarország technológiai igazgatója a következőket mondta: „A legjobbak legjobbjait keressük. A játék résztvevői egy érdekes és elgondolkodtató feladattal kerülnek szembe, melynek nem csak egy jó megoldása lehet. Úgy gondoljuk, hogy ez a módszer összhangban van a GE innovatív történelmével, és megadja a megfelelő hangsúlyokat leendő munkatársaink számára.”

A verseny március elején indult, és egy kreatív kampány keretein belül online és offline csatornákon jut el a fejlesztőkhöz: nagy irodaházak menzatálcáin, óriásplakátokon, online folyóiratok felületén tűnnek fel a kis robotok és a játék weboldala. A játék a bitfection.com címen, míg a projektről bővebb információ a GE Healthcare microsite-ján, a minds.hu oldalon érhető el.

bfpress02.jpg