Pár nappal ezelőtt jelent meg az alább is látható Escape from Tarkov: Unheard Edition trailer, ami sokaknál kicsapta a biztosítékot, mivel:

  • 250$ az ára
  • exkluzív PVE módot tartalmaz
  • nem letölthető tartalomként van megjelölve
  • emiatt a 150$-os Edge of Darkness kiadás tulajdonosai elesnek a tartalmaitól

Az Edge of Darkness kiadáshoz ugyanis járt a Season Pass, külön kiemelve, hogy ingyenes hozzáférést biztosít a későbbiekben érkező DLC-khez is - így már érthető, néhány játékos szerint miért probléma, ha az Unheard Edition tartalmait nem DLC-ként kategorizálják.

Egyesek odáig merészkedtek, hogy a pay-to-win, elfogadhatatlan, tiszteletlen szavakat aggatták a fejlesztőkre és az új kiadásra. És hogy mit reagált a Battlestate Games?

Nik Buyanov, a stúdió operatív igazgatója Redditen akarta tisztázni a helyzetet, és mindenkit megnyugtatott, hogy az Edge of Darkness tulajdonosai sem maradnak majd ki a jóból, amikor megjelenik a játék végleges változata (a fejlesztést 2012-ben kezdték, 2016-ban zárt alfa, 2017-ben pedig zárt béta állapotba került, népszerűségét egy 2020-as Twitch promóciónak köszönheti). Ami még egy darabig nem valószínű.

És ami igazán szép: Buyanov felajánlott egy 50%-os akciót azoknak, akik Edge of Darkness kiadásról update-elnek az Unheard Editionre. Tehát 150 dollárért megvették anno az egyiket, és most még fizessenek ki 125 dollárt a másikra is, hogy megjelenés előtt kipróbálhassák a PVE módot. Gyönyörű! Ahogy Buyanov ezutáni Reddit posztjának megfogalmazása is:

"Nagyon sajnálom, hogy a rajongók és úgy általánosságban a játékközösség ilyen érzéseket él át".

Sokan ezen még jobban kiakadtak, mivel kamu bocsánatkérésnek vették: "a nagyon sajnálom hogy így érzel nem úgy hangzik, mint egy igazi bocsánatkérés". Van benne valami... Az események hatására egyre többen osztanak meg olyan képet, miszerint törlik a játékot gépükről, a többiek legnagyobb megelégedésére. Vajon hová fut ki a sztori?