• Karácsony alkalmából megbolondult a Steam
  • Orosz nyelven jelent meg a főoldal
  • Random emberek adatai láthatta bárki
  • A Valve egy órán belül javította a hibát
  • A gyorsítótár okozta a kavarodást
  • A cég tudomása szerint nem ért senkit sem kár

Nem is lenne karácsony a karácsony, ha nem történne valami hiba az egyik, a játékosoknak kedves szolgáltatással. Tavaly emlékezetes lehet az Xbox Live és a PSN megbénulása, idén pedig a Steam volt az, ami komoly problémákba ütközött -- szerencsére a javítás gyorsan megérkezett.

Tegnap, a késő esti órákban többen is arról számoltak be, hogy a Steam egész egyszerűen meghülyült.

Az egyik tünet, hogy a főoldal orosz nyelvűre váltott, ami önmagában elég ahhoz, hogy pánikot keltsen, de ennél is súlyosabb, hogy véletlenszerűen kiválasztott felhasználók személyes információihoz is hozzáférhettünk, látva azt, hogy mit vettek, mennyi pénz van a Steam fiókjukon és a PayPal adataik is nyilvánosak lettek.

steam-baki.png

A Valve gyorsan leállította a Steam szolgáltatásokat, egy-két óra elteltével pedig minden a normális kerékvágásban folytatódhatott. Doug Lombardi, a Valve marketingdirektora közleményben tudatta, hogy a nap elején hozott konfigurációs beállítások miatt a gyorsítótárban lépett fel a hiba, ami miatt olyan oldalakat láthattunk, amit más felhasználóknak szántak.

„Ezt a problémát már megoldottunk. Úgy hisszük, hogy semmilyen meg nem engedett tevékenység nem valósulhatott meg, azon kívül, hogy a tárolt adatok nyilvánosságra kerültek. A felhasználóknak ebben az ügyben semmit sem kell tenniük.” -- szögezte le Lombardi.

Te tanúja voltál mikor megbolondult a Steam, vagy észre se vetted?