Nagyon sok játékost rabul ejtett a Battlefield 3, ám nem mindenki tudja helyesen használni a játék által nyújtott eszközöket, ami egy ilyen, elsősorban a csapatmunkára kihegyezett programban igen nagy probléma, hiszen összehangoltság nélkül még a legjobb játékosokból álló csapat is elvérezhet egy kezdő, de összetartó bagázs ellen. Szerencsére itt van Chris, aki elkészített pár oktatóvideót, amelyek után talán eredményesebbek lehetünk a harctéren.

Repülőgépek

A játék legnehezebben megzabolázható járművei mindenképpen a repülőgépek, de egy kis türelemmel akár még egérrel és billentyűzettel is sikeresek lehetünk. Az első oktatóvideóban a kezeléssel és a kezelőfelülettel ismerkedhetünk meg, illetve pár alapvető taktikai tanácsot is kapunk.



Helikopterek

A repülőgépekhez képeset valamivel könnyebb elsajátítani a helikopterek irányítását, ráadásul itt már ketten ülnek a gépben, ugyanakkor teljesen más problémák kerülnek elő, mint a sugárhajtású légi járműveknél. A hatékony játékhoz más taktika kell, amit megtudunk az alábbi videóból.



Spotting

Spotting, spotting és spotting! A legfontosabb dolog, amit egyetlen Battlefield 3-játékosnak sem szabad elfelejteni, hiszen ennek segítségével jelölhetjük meg az ellenfelet és járműveiket, ezzel végeredményben sikerre vezetve csapatunkat.



Lézersuli

A spottinggal kapcsolatos tudnivalók folytatásaként ebben a videóban a lézeres célmeghatározásról esik pár szó, amit akkor érdemes használni, ha gyorsan és hatékonyan szeretnénk végezni a másik csapat járműveivel.



Szakaszok

Mivel csapatjátékról beszélünk, érdemes szakaszokban játszani, hiszen mindenféle bónuszokat kapunk, a beszerezhető képességfokozókról és a csatához közelebbi spawn-pontokról nem is beszélve.