A „csak még egy kör” játékok egyik mintaegyedének tekinthető Civilization-sorozat következő része, a Civilization 6 októberben kerül a boltok polcaira. A Sid Meier nevével fémjelzett, patinás széria érthetően hatalmas érdeklődésnek örvend. Most a Polygonnak hála egy 52 perces videó keretében alaposabban is megnézhetjük, hogyan is lehet egy komplett országot felhúzni ebben az ígéretesnek tűnő játékban.

Ahogyan az a fenti anyagból is látszik, számos új játékmechanikai elemmel bővül az új rész, amelyek közül az egyik legfontosabb, hogy a városok kerületekre lettek felosztva. Emellett alapjaiban újították meg a kutatás rendszerét, és visszahoztak olyan régi, jól bevált elemeket is, mint a szabadon szerkeszthető közigazgatás.

Ami a harcot illeti, ezentúl lehetőség nyílik olyan támogató egységek felhalmozására is, mint például a faltörő kos, amely a többi egység mellé állítva nagyobb védelmet biztosít nekik, mialatt egyre közelebb kerülhetünk az ellenség hadállásaihoz.

Párat az újítások közül már a bejelentéskor felfedtek a fejlesztők, azonban többet is most láthatunk először mozgás közben. A fent említett nyalánkságok pedig csak a jéghegy csúcsának számítanak, így az összes lényegi újítás megismeréséért érdemes végignézni a videót. Higgyétek el, hamarabb végeztek vele, mintha „csak még egy kört” játszanátok. Az október 21-i megjelenésig még úgy is van rá idő bőven.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!