Az Outlast 2 tavaly októberi bejelentése óta elég titokzatosak voltak a fejlesztők, hiszem sem a bemutatkozáskor, sem pedig a későbbi kedvcsináló alkalmából nem mutattak semmit a játékból, így csak arra támaszkodhattuk, hogy a folytatásban egy teljesen új helyszínt, karaktereket és történeteket kapunk, illetve vallásos motívumokkal is dolgunk lesz. Nos, most megtört a csend, és nem is akárhogyan!

Két gameplay-videót is kaptunk, ezekből pedig rögtön világos, hogy 2016 egyik legrémisztőbbnek ígérkező játékával állunk szemben. Noha, a történet részletei továbbra sem világosak, annyi leszűrhető, hogy valahol a semmi közepén egy vallásos szekta szedi az áldozatait, játékosokként pedig a legújabb célpontot testesítjük meg.

Mint azt a videóból is láthatjátok, az alap játékmenet nem sokat változott, vagyis most is a menekülésen és a kameránk használatán múlik az életünk, valamint azon, hogy elrejtőzzünk a veszély elől, a környezet azonban itt már jóval nyitottabb, ennek atmoszférája pedig egyenesen lehengerlő.

Az Outlast 2 valamikor idén ősszel fog megjelenni, PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.