A Pixel Spill le sem tagadhatná, honnan vette a belsőnézetes Outreach-hez az ötletet: a 2013-as Gravitáció című film legemlékezetesebb jeleneteit eleveníti meg, amikor is a hősnő feljut az elhagyatott űrállomásra. Az Outreach-ben ugyanez a helyzet, csak itt éppen egy szovjet űrhajóst alakítunk, a ’80-as évekből, de legalább itt sincs gravitáció.

Feladatunk kideríteni, hogy mi történt a titkos katonai projekt során pályára állított űrállomás személyzetével. A fejlesztőcsapat szerint a játék egyik kulcseleme az autentikusság lesz, vagyis az űrruhánktól az állomás berendezéséig minden úgy fog festeni, ahogy az a ’80-as években kinézett, szóval feltehetően olyan érzés lesz, mintha a hajdani Miren sétafikálnánk. Azaz, lebegnénk. A gravitáció hiánya amúgy szintén fontos elemét fogja képezni a játéknak, sokszor fog a reflexeinken múlni, hogy a biztonságosnak tűnő űrállomáson maradunk-e, vagy kisodródunk a végtelen világűrbe.

Ennyit tudunk egyelőre az Outreach-ről, illetve még annyit, hogy a főszereplőt Adam Harrington szólaltatja meg, aki olyan sorozatokban szerepelt, mint az NCIS: New Orleans, a Castle, az Odaát vagy a Helyszínelők, illetve a hangját adta a The Wolf Among Us és az L. A. Noir egy-egy szereplőjének.

A program 2017-ben érkezik meg PC-re, addig is fent megnézhetitek az élőszereplős trailert, alant pedig a játékhoz kiadott képeket.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!