• Egy rajongó kiakadt Tracer egyik pózolásán
  • Szerinte túl szexi, és nem illik a karakterhez
  • Kevesen osztották a véleményét, a Blizzard mégis eltávolította
  • A rajongók többsége most kéri vissza a pózt

Az Overwatch hivatalos fórumán a Fipps nevű játékos tette szóvá azt, hogy Tracer, a játék nem hivatalos kabalája, túlságosan is szexin pózol, ez pedig nem illik a karakteréhez. „Nem szórakoztató, nem jópofa, semmi köze ahhoz, hogy egy gyors, jól kiképzett gyilkos. Semmi mást nem tesz, csak egy újabb unalmas szexszimbólummá változtatja Tracert. Itt most nem Widowmakerről beszélünk, Tracer nem egy olyan karakter, akit részben a szexualitása definiál. Ez a póz azt mondja a játékosbázisnak, hogy itt van ez a sok változatos és érdekes karakterünk, de bármelyik pillanatban szexszimbólummá redukálhatjuk őket, hogy játékosokat csábítsunk.” Íme, a problémás póz, ami egyébként opcionális, és nem Tracer sajátja, hiszen más karakterekkel is használható:

overwatch-tracer-over-the-shoulder-pose.jpg

A kritikát három nappal ezelőtt fogalmazta meg Fipps, és noha akadt pár támogatója, a többség egyenesen nevetségesnek találta az egész ötletet, a végső döntést azonban a Blizzard hozta meg, akik meglepő módon úgy határoztak, hogy eltávolítják a fenékmutogató pózt. A játék direktora, Jeff Kaplan zárta le a témát ezzel: „El fogjuk távolítani a pózt. Azt szeretnénk, ha mindenki erősnek és hősiesnek érezné magát a közösségben.”

Kaplan hozzátette, hogy a problémás póz eltávolítása könnyű döntés volt, ugyanis maguk is le akarták cserélni, sőt, az új póz már meg is van, ami szerintük jobban passzol a karakterhez. Kihangsúlyozta, hogy nem tesznek semmi olyat, ami ütközik az Overwatch kreatív elképzeléseivel, és egyetlen ember akarata előtt sem hajlanak meg.

A szélesebb közösséget persze ez hidegen hagyta, és azóta is keményen ostorozzák a Blizzardot, mondván feláldozták a kreatív szabadságukat néhány nyavalygó miatt, sőt, egy petíciót is indítottak, hogy visszakapják a fenekes pózt.

Szerinted kinek van igaza: azoknak, akik szerint túl szexi a póz, vagy azoknak, akik szerint hiba volt eltávolítani azt?  

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!