Michael Pachter a játékvilág egyik legismertebb elemzője, akinek a GameTrailers.com-on saját műsora is van. Most azonban mégsem ott, hanem a CVG-n osztja az észt: állítja, hogy a Wii U túlárazott, igaz, ez üzleti szempontból jól van így, és már most számolhatunk egy 2013-as árcsökkentéssel.



"Úgy gondoljuk, hogy a megjelenési ár a rajongói bázis követelései miatt ilyen magas, ám ezt lehetetlen lesz fenntartani huzamosabb ideig, hisz egyre több tablet és konkurens konzol fog megjelenni a közeljövőben. A mi nézőpontunk szerint a Nintendo okosan tette, hogy magas árral jelentette be a gépet, így emelve az első vásárlóktól befolyó összeget. Januárig 1-1,5 millió leszállított Wii U-ra számítunk az USA-ban. A rajongói bázis a március 31-én lezáruló üzleti év végéig viszi majd a magas árat, később viszont kénytelen lesz csökkenteni a gyártó. 2013 nyaránál előbb nem várunk leárazást, de még így is valószínűbb a 2013-as karácsonyi szezon." -- fogalmazta meg cége, a Wedbush Securities álláspontját Pachter.

A Wii U november 30-án jelenik meg Európában, és kétféle csomagban lesz elérhető, egy 8 GB-os, 299 eurós, és egy 32 GB-os, 349 eurós kiszerelésben.