„Igen, a játékok lemezen jönnek, értem én, hogy ezután ez idegesítő” -- mondta Patrice Désilets, az Ubisoft korábbi alkalmazottja a GamesIndustry Internationalnak adott interjújában, utalva az Xbox One erős digitális függőségére. --  „De legbelül senki sem törődik azzal, hogy nem lesznek többé CD-k. A jövő a digitális terjesztésben van, és ez ellen senki sem tehet semmit.”

Nem látja sötéten az AAA-kategóriás játékok jövőjét sem, annak ellenére, hogy az olyan nagy címek, mint a Tomb Raider vagy a Hitman: Absolution a kiadók szemében anyagilag megbuktak. „Válaszút elé érkezett az ipar, de nem hiszem, hogy az AAA-kategóriás játékok kihalnak. Talán a terjesztésük módja fog megváltozni, de nem tűnnek el a piacról” -- fejtegette véleményét.

Ez után még kijelentette, hogy harcolni fog a májusban leállított 1666-ért, melynek fejlesztését a Ubisoft Désilets kirúgása után befagyasztatta, de nem töröltette, így tartva meg a játék jogait -- ellenkező esetben a jogok a szellemi tulajdonos, azaz Désilets kezébe kerülnének. Emiatt az egykori alkalmazott be is perelte a francia céget.

Ti mit gondoltok, tényleg a digitális terjesztésben van a jövő, vagy azért maradjanak meg a jór öreg tokok és lemezek?

Patrice Désilets: a digitális terjesztésé a jövő