Az év harmadik hónapja a tavasz kezdete, és mint ilyen, a megújulás, a felfrissülés egyik ünnepe – ennek megfelelően készült a 2016/03-as PC Guru is, amiben 24 játéktesztet, 9 előzetest és megannyi érdekességet olvashattok. Sőt az előbbi számok csak az Előzetes és Teszt rovatokra értendők. Megjelent a színen viszont egy 4 oldalas indie-összefoglaló, amelyben számtalan új, egész oldalakat talán nem érdemlő, de mindenképp érdekes és izgalmas játék is belefért.

Régen minden jobb volt?

Évekkel ezelőtt Dunát lehetett rekeszteni a klasszikus szerepjátékokkal, és bár a zsáner már sosem kúszik vissza a trónra, pár kiemelkedő játékot csak-csak összehoznak a független fejlesztők. Olyanokat, mint a Torment: Tides of Numenera, ami a legendás Planescape: Torment szellemi folytatásaként teljesen elvarázsolta Tenebra kollégát -- early access bemutatónk 4 oldalon át olvasható.

Azonos terjedelemben mutatjuk be ismét a Kingdom Come: Deliverance című RPG-t: Chris sok-sok órát tolt bele az akkor még exkluzívnak számító bétaváltozatba, hogy megtudja, miért nevezik „fostalicskának” a játékost az ellenfelekként felvonultatott kunok. Mi több, a fejlesztőkkel is elbeszélgetett. A program egyébként a PC Guru márciusi számának hátsó borítóját díszíti, sőt egy nyereményjáték keretében még klassz pólókat és sapkákat is nyerhettek az alkotóktól.

Az előzetesek közül kiemelendő még a magyar Mysterious Machine munkáka, a Maze: The Angels Walk Silently: Lor nem csak a lovecrafti stílusjegyekből és mitológiából építkező játékot mutatja be 2 oldalon, de a hazánkfia alkotókkal is elcseveg egy exkluzív interjú keretében. Amennyiben szereted Lovecraft munkásságát, de nem vagy elégedett az eddigi adaptációkkal, ez a cikk meghozza a kedved az örök kárhozathoz!

Gépfegyvertől a kőbaltáig

Tesztek terén sem bánt velünk szűkmarkúan a február – annak ellenére sem, hogy a The Division sajnos pont lecsúszta a lapzártánkat. Befutott azonban helyette a szintén Ubisoft istállóból szalajtott Far Cry Primal, amelyet Böjti és Bate egyaránt kipróbáltak. 6 oldalas tesztünkből kiderül, megéri-e befektetni a lőfegyverek nélküli FPS-be. És ha már Böjtinél tartunk: szerkesztőnk 4 oldalon mesél a Street Fighter V-ről, rámutatva a cikkben pár olyan játékipart érintő dologra, amik minden gamert érintenek, akár szereti a bunyós zsánert, akár nem – érdemes elolvasni!

Obo kolléga a Firewatchban tett egy sétát a wyomingi erdőkben, AstroDave a Plants vs. Zpmbies: Garden Warfare 2-ben palántázott, Siklara Poirot nyomába eredt, Dreamer pedig a Naruto Shippuden: Ultimate Ninja Storm 4-ben osztott ki pár keresetlen jutsut. És ez még nem minden, a tesztek teljes listájáért erre tessék!

Független vizeken

A bevezetőben már említettem, de muszáj újra kiemelnem AstroDave 4 oldalas indie-összeállítását, a Radar alattot – régebbi olvasóink talán emlékeznek rá, hogy azonos néven már volt egy rovat az újságban, ám az új idők szelén szállva kicsit módosítottunk a régi recepten, és mostantól 4 oldalt szentelünk arra, hogy minél több független fejlesztésű műremeket teszteljünk és mutassunk be nektek. Ha te is mindig a Steam alacsonyabb árkategóriájú programjai között böngészel, szeretni fogod ezt a rovatot.

És persze nincs indie-téma Minecraft nélkül: wilson koma egy 4 oldalas anyagban tér ki a kockagyár múltjára, jelenére és fényes jövőjére, érintve minden fontosabb, a témába vágó dolgot – és higgyétek el, nagyon sok ilyen van, még úgy is, hogy sajnos a Minecraft: Story Mode utolsó epizódja lekéste a lapzártánkat. Második kör rovatunkban JohnBart cimbora játszik egy kicsit a PayDay 2-vel (igen, a hírhedt kecskés DLC-t is kipróbáltuk), Chris pedig a MOBA-rovatban ad választ arra a sokakat égető kérdésre, hogy „miért játszik annyit ezekkel a szarokkal…” izé, szóval a MOBA-műfaj mindenféle, nem kicsit nehézkes és állandó koncentrációt követelő gyermekeivel.

… és minden, mi jó!

És ez még mindig nem minden: elmerültünk az elfeledett hardverek világában, csekkoltuk az MWC legmenőbb cuccait, kipróbáltuk az eddigi legnagyobb GTA V modot, és a Duke Nukem 3D 20. évfordulójáról sem feledkeztünk meg. Összefoglalva egy nagyon tartalmas, gazdag Gurut tarthattok a kezetekben, reméljük, tetszik majd a magazin. A TELJES TARTALOMÉRT KATT IDE!

Teljes játék: Deadfall Adventures

Márciusi teljes játékunk az Indiana Jones filmeket és az Allan Quatermain regényeket alapul vevő Deadfal Adventures című FPS, amiben nem csak a nácikkal és a szovjetekkel kell felvenni a kesztyűt az emberiség érdekében, de még logikai feladványokat is meg kell oldani. A program 2013-ban jelent meg, Unreal Engine 3-at használ, és azon túl, hogy nagyon jól néz ki, tele van tartalommal. A RÉSZLETEKÉRT KATTINTS IDE!

KÓDBEVÁLTÁS

A tartalomjegyzéknél lévő matricán található matricára nyomtatott kódsort nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni matricán található kódot, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A matricán található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csak óvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!

A MÁRCIUSI PC GURU MÁRCIUS 10-TŐL KAPHATÓ AZ ÚJSÁGOSOKNÁL
ÉS A HIPERMARKETEKBEN!

Első borító...

PC GURU 16/03

... és hátsó borító.

PCGURU 16/03