A nyár utolsó hónapjában sem maradtok PC Guru nélkül, és bár az hihetnétek, hogy a nyári uborkaszezonban nincs mivel megtöltenünk a 116 oldalas újságot, inkább volt gond a hely szűkével, mintsem a kevés érdemi tartalommal. Lássuk, mi mindent találhattok az augusztusi PC Guruban!

Csillagpolgár

Kezdjük rögtön egy szerkezeti változással! A magazinban immár külön rovatot szentelünk a korai hozzáférésben megjelenő játékoknak, elválasztva azokat az olyan előzetesektől, amelyeknek témája hozzáférhetetlen a legtöbb olvasó számára. Ennek szellemében a 16/08-as számban rögtön egy 8 oldalas early access cikkel avatjuk fel a rovatot, melynek témája a borítónkat is díszítő Star Citizen – Squadron 42. Mielőtt félreértenétek, ez nem egy és ugyanaz a játék, sokkal inkább egy nagy, életszimulációként is felfogható űrhomokozó két fontos tartópillére – na, de ezzel kapcsolatban Chris cikkéből minden fontosabbat megtudhattok.

Persze nem csak korai hozzáférésű játékok mutatkoznak be. Lerántjuk a leplet a Warhammer 40k: Dawn of War 3-ról, minden részletet elárulunk a PC-re is megjelenő Dead Rising 4-ről, és a Ubisoft kommandós sorozatának legújabb része is bemutatkozik, Ghost Recon Wildlands cím alatt. Nem beszélve pár olyan alkotásról, amelyek kint voltak ugyan a nyári E3-on, de előző számunkban nem jutott rájuk hely. Nos, most pótoljuk a lemaradást, szóval aki a közeli-távoli jövő legnagyobb durranásaira kíváncsi, ássa bele magát ebbe az összesen 34 oldalba! (A teljes tartalom itt olvasható.)

Pokémont fogtunk

Említettük a nyári uborkaszezont, és bizony azért a tesztrovaton meglátszik, hogy viszonylag kevés szuperprodukcióról számolhatunk be. Ennek ellenére a LEGO Star Wars: The Force Awakens, a Shattered Skies, továbbá a Total War: Warhammer - Call of the Beastmen is megjárta a tesztlabort, hogy csak a nagyobb címeket említsük. A kisebbek között is akadtak meglepő darabok: az I am Setsuna a japán szerepjátékok rajongóinak mutat egyet s mást, a This is the Police a rendőri korrupciót önti virtuális formába, a Pokémon GO pedig megmutatja, milyen az, amikor emberek milliói ugranak fejest egy kiterjesztett valóság játékba, hogy szó szerint felforgassák a hétköznapokat.

A tesztrovaton túl természetesen ebben a hónapban is olvashattok rövidebb teszteket az indie-játékokra összpontosító Radar alattban 4 oldalon, valamint ezúttal a vizuális novellák világába is bekukucskálunk. Ez az összeállítás igazi kuriózum a Guru történetében, egyrészt mert ezt a stílust eddig csak ritkán szerepeltettük a magazin hasábjain, másrészt pedig, mert csak az utóbbi időben árasztották el a Steamet ezek a sokszor egészen kivételes minőséget megütő, egyedi, japán kalandjátékok.

Összeültünk

A hardverrovatot ebben a hónapban két felső-középkategóriás fenevad összecsapása uralja. A GeForce GTX 1060 és a Radeon RX 480 a zöld és a piros sarok tapasztalt bunyósainak legújabb generációját képviselik, de vajon melyikük érdemli meg a vásárlók bizalmát? 4 oldalas összehasonlító tesztünkből kiderül a válasz. Mint ahogy azt is megtudhatjátok az augusztusi PC Guruból, hogy mire jók a gamer székek, egyáltalán mitől lesz "gamer" egy ülőalkalmatosság. A Guru csapata intenzív tesztelésnek vetette alá három különböző gyártó három teljesen eltérő árkategóriájú székét, eredményeit pedig egy 4 oldalas cikkbe ömlesztve adja a tudtotokra.

Gamer székek az augusztusi PC Guruban

Gamer székek jártak a PC Guru szerkesztőségében, mi pedig annak rendje és módja szerint leteszteltük őket. 4 oldalas cikkünket az augusztus 11-én megjelenő PC Guru magazinban olvashatjátok el, addig is álljon itt egy kis ízelítő, amelyben a székek beállításai lehetőségei is terítékre kerülnek. (A székeket a Caseking bocsátotta rendelkezésünkre, innét is köszönet értük!)

Közzétette: PC Guru – 2016. augusztus 9.


Ezen felül tartunk egy kis fejtágítást a kvantumszámítógépekről, bemutatjuk a VR-forradalmat elindító Oculus Riftet, teszteljük a Razer első okosóráját, és megannyi egyéb érdekességgel, extra cikkel várunk benneteket. A teljes tartalmat ide kattintva olvashatjátok el.

TELJES JÁTÉK

Augusztusban visszatérünk a csatamezőre, egészen pontosan a második világháború hadszínterére, hogy az Enemy Front című FPS-ben törjünk borsot a gaz németek orra alá. A 2014-es keltezésű lövöldét anno elsősorban a látványvilága miatt dicsérték, ezért egyébként a CryEngine a felelős. A játék Steamen jelenleg 29,99 euróért, azaz több mint 9000 forintért kapható, a Guruval együtt bezsákolni tehát majdhogynem lopás. A kidolgozott egyjátékos kampány mellé természetesen multi is társul, a program pedig ezúttal is steames. A RÉSZLETEKÉRT KATTINTS IDE!

KÓDBEVÁLTÁS

A tartalomjegyzéknél lévő matricán található matricára nyomtatott kódsort nem a Steamen kell felhasználni, hanem a PC Guru Online kódbeváltó oldalán. Ehhez mindössze egy ingyenes regisztrációra van szükség, majd a belépést követően el kell navigálni a kódbeváltás oldalra, ott be kell ütni matricán található kódot, az eredmény pedig egy Steam-kód lesz, amit már beválthattok a Valve áruházában.

A matricán található kódot csak egyszer lehet felhasználni, de összesen tízszer lehet megpróbálni a beváltást, így ha elgépelsz egy karaktert, akkor sem kell félned, nem fog eltűnni a teljes játékod. Ha mind a tíz alkalommal hibás kódot adsz meg, a rendszer 24 órára letiltja a kódbeváltás funkciót, úgyhogy csak óvatosan! Ha problémát okozna a kódbeváltás, olvasd el a Kódbeváltás tudástárunkat a PC Guru Online-on!

AZ AUGUSZTUSI PC GURU 2016. 08. 11-TŐL KAPHATÓ AZ ÚJSÁGOSOKNÁL

ÉS A HIPERMARKETEKBEN.

PC GURU 16/08